02/08/2020

11S'20: Una Diada Nacional diferent



Les incerteses de la pandèmia que vivim i el risc de contagis, condicionen decisivament la Diada Nacional d'enguany.


Aquest 11 de Setembre, la mobilització serà alhora virtual i presencial, complementant-se entre si. La situació sanitària provocada per la Covid-19 ens obliga a prendre mesures excepcionals i a contemplar els diferents escenaris possibles que s'hi puguin donar per aquelles dates.

D'altra banda, l'emergència màxima ocasionada per la greu crisi social i econòmica a la que hem estat abocats, ens obliga a tornar a mostrar que la solidaritat, la cooperació i el treball col·lectiu són els millors valors de la societat catalana per construir un nou estat que ofereixi un futur digne i just per a tothom.

"El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents", serà enguany el lema de la doble mobilització, per seguir insistint en la convicció, cada dia més evident, que només amb un estat propi independent podrem garantir el futur que volem.

Mobilització virtual

En els dies vinents s'activarà la plataforma xarxaindependencia.cat que ens permetrà participar en la Diada de forma virtual. Es tracta d'una iniciativa solidària, ja que els diners que se n'obtinguin aniran destinats a diverses entitats socials, per fer front a l'emergència social i econòmica del país.

L'objectiu és crear una gran xarxa virtual que mostri la implementació de l'independentisme al territori i il·lustri la capacitat col·lectiva de les persones per realitzar grans canvis.

Per crear aquesta xarxa, les persones hauran de crear vincles virtuals mitjançant un codi QR. La participació serà molt senzilla, només cal disposar del codi QR, i validar-lo a la web. Amb cada codi podrem crear 5 vincles amb persones, 1 vincle amb l'Assemblea del poble i 1 vincle amb una entitat social a qui es farà un donatiu inclòs en el cost del QR.

Mobilització presencial

Segons com evolucioni la situació sanitària que vivim, es contemplen diversos escenaris i tipus de mobilitzacions, que en tot cas seran descentralitzades.

Una opció que es contempla, és la concentració davant una seixantena d'edificis oficials de l'estat espanyol a Catalunya. En el Maresme, el nostre entorn més pròxim, podrien ser a Arenys de Mar i Mataró.

Una altra opció possible, seria organitzar algun tipus d'acció a cada poble, sempre sota les més estrictes mesures de prevenció sanitària.

Anirem ampliant-vos la informació, tant pel que fa al procediment virtual com en el format de mobilització presencial que finalment es determini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada