04/05/2023

Debat de candidats: compromisos


Davant les imminents eleccions municipals al poble, el passat 27 d’abril organitzàrem un  debat per saber de primera mà el posicionament concret dels partits sobre què farà l’Ajuntament per la independència. Van participar els candidats d’ERC,  Josep Sánchez, de JUNTS,  Pep Artigas, de la CUP, Guiu Muns, i d’ALTERNATIVA, Virgili Garcia.


ERC, JUNTS i CUP van reafirmar el compromís amb el mandat de l’1 d’octubre i la Declaració d’Independència del Parlament de Catalunya. ALTERNATIVA, explicà que hi conviuen diverses sensibilitats.


Respecte a aliances de govern, ERC i CUP es van comprometre sense embuts a no pactar amb qui va donar suport al 155 i a la repressió. ALTERNATIVA i JUNTS no es tancaven a pactar amb ningú, però Artigas deixà clar que la seva prioritat seria el pacte amb independentistes.


Tots quatre van mostrar plena sintonia pel que fa a l’impuls del català i a la defensa de la immersió lingüística a les escoles del poble. També en estudiar com superar els esculls actuals per aplicar la sobirania fiscal. ERC, JUNTS i CUP mantindran l’adhesió a l’AMI, mentre que ALTERNATIVA ho hauria de consultar internament. 


Podeu veure altres propostes i reflexions dels quatre candidats, en el vídeo del debat sencer que trobareu en aquest altre post.


Des de l’Assemblea fem una crida a anar a votar. Voteu un o altre partit indepe; o voteu nul, amb la papereta de l’1 d’octubre, si no us fan el pes. Però votem. Les nostres úniques eines són la mobilització i el vot. 


Fem un ús intel·ligent del nostre vot.
Mobilitzem-nos als carrers i a les urnes!
VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada