19/04/2015


PREMENT L’ACCELERADOR


Després d’un hivern de feina fosca, torna, amb la primavera, la mobilització social de l’ANC. 

Així que prepareu-vos per una primavera moguda que servirà d’escalfament abans de l’esprint decisiu del 27-S.

Al llarg dels propers mesos, l’ANC organitzarà un acte mensual als voltants del dia 27 de cada mes per anar preparant l’ambient de cara a les eleccions plebiscitàries. Així, aquest mes de març vàrem convidar l’Arcadi Oliveres per a que ens expliqués els avantatges socials de la independència. Des d’aquí volem expressar la nostra satisfacció per la bona acollida de l’acte i agrair-vos la vostra assistència. Recordeu que vosaltres sou la força de l’ANC.

Si el mes de març es van organitzar actes locals arreu de Catalunya (podeu consultar-los a www.assemblea.cat), el 24 d’aquest mes d’abril es farà un gran acte conjunt al Palau St. Jordi organitzat per la campanya ARA ÉS l’HORA. Recordeu que per assistir-hi us heu de registrar a través de www.araeslhora.cat.

Aquest mateix mes d’abril es celebrarà el dia 12 l’assemblea general ordinària del 2015. En ella s’aprovarà el full de ruta que guiarà l’ANC per tal d’assolir la llibertat de la nostra nació. Tot i que encara està pendent d’aprovació, a continuació us deixem un petit resum de les línies generals.

El full de ruta del 2014 preveia quatre possibles escenaris d’acció. Però dos d’ells es basaven en el supòsit que haguéssim celebrat la consulta sobre la independència tal i com l’havia plantejat inicialment el govern i de forma pactada amb l’estat espanyol. La prohibició de la consulta ha descartat qualsevol pla d’acció que es basés en aquest supòsit. Degut a això, el full de ruta del 2015 es desenvoluparà sobre escenaris on el 27-S es celebrin les eleccions plebiscitàries, o que l’estat espanyol, guiat per la seva poca maduresa democràtica, impedeixi aquestes eleccions o intervingui la Generalitat.

Sota aquests supòsits, l’ANC treballarà per a que el 27-S es celebrin unes eleccions plebiscitàries que serveixin per a referendar la voluntat de llibertat de la nació catalana. A partir d’aquestes eleccions l’ANC també es posarà a disposició del president de la Generalitat per a ajudar en la gestió del procés de construcció del nou Estat. Els terminis previstos per a aconseguir la secessió són de dotze a divuit mesos des de la constitució del nou parlament en cas de secessió pactada amb l’Estat Espanyol. En cas que no hi hagi un procés de negociació, sis mesos serien suficients. Per tant, l’ANC realitzarà les accions que estiguin al seu abast per a aconseguir el compliment d’aquests terminis.

D’altra banda, es volen aprofitar les pròximes eleccions municipals com a primera volta de les plebiscitàries. Per a aquest motiu, l’ANC farà campanya a favor de les candidatures municipals compromeses a treballar per a la independència i que estiguin disposades a posar-se a disposició del President quan sigui necessari. De fet, l’ANC vol aprofitar les eleccions municipals per a impulsar l’assemblea de càrrecs electes que estaria formada per parlamentaris i representants municipals. Aquesta assemblea es constituiria en el cas que l’Estat Espanyol impedís la celebració de les eleccions o dissolgués la Generalitat. Llavors, l’assemblea de càrrecs electes assumiria la secessió de l’Estat i la declaració d’independència amb la constitució d’un govern d’unitat nacional que garantís la sobirania catalana.

A banda d’això, també es preveu impulsar una candidatura de país des de la societat civil en cas que les eleccions del 27-S s’endarrereixin, com per exemple, a causa d’ingerències de l’Estat Espanyol.

Dit tot això volem acabar animant-vos a participar en la mobilització social impulsada per entitats com Òmnium, l’AMI o la mateixa ANC. Recordeu que serà la societat civil qui porti Catalunya a la seva llibertat. Per tant, esteu convidats a unir-vos a nosaltres.

No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada