22/07/2013

Activitats organitzades durant el mes de juliol

Activitats organitzades per la Territorial d’ Arenys de Munt de l’Assemblea Nacional Catalana

Dia 6 de juliol. Presentació de la campanya "Signa un vot per la Independència”

El Sr. Sebastià Sardiné va començar la seva intervenció fent una ressenya històrica dels pactes −el Tractat del Pirineus i el Tractat d’Utrech− mitjançant els quals voluntats alienes al nostre poble van decidir per nosaltres el nostre futur. Sardiné va explicar que, precisament per això, els membres de l’Assemblea Sectorial de Juristes per la Independència, de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC),  han ideat una nova via, democràtica i ajustada a la legalitat internacional, per fer possible que el poble català torni a exercir el seu dret a decidir per ell mateix: la campanya "Signa un vot per la Independència”. El dret de petició és el fonament jurídic que fa possible l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català. Qualsevol català, com qualsevol altra ciutadà del món, té tot el dret a demanar al Parlament que, si l’Estat espanyol impedeix al Govern de Catalunya la convocatòria d’una consulta sobre la creació d’un estat propi o no en reconeix els resultats,  els representants electes del poble de Catalunya declarin unilateralment la independència del nostre país, d’acord amb el dret internacional, com a molt tard l’11 de setembre de 2014.

Tots els alcaldes de la democràcia d’Arenys de Munt –en Sebastià Colomer, en Josep Lloveras, en Josep Maria Valls, l’Andreu Majó, en Carles Mora i en Josep Ximenis–, acompanyats pels electes, van manifestar el seu suport a "Signa un vot per la Independència". Ben segur que també ho hauria fet qui va ser-ne el primer, en Joan Miquel. En Josep Lloveras va haver de fer la seva intervenció en diferit, per raons de casament, mitjançant una projecció en una pantalla. Va tenir l’honor de ser, doncs, el primer vilatà que dipositava la seva sol·licitud a l’urna de l’ANC d’Arenys de Munt. És remarcable que la compareixença de tots els alcaldes junts fa que l’esperit unitari a Arenys de Munt sigui exemplar.

Dia 13 de juliol. Conferència sobre la legalitat del dret de petició

El Sr. Santiago Vidal, magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona i membre de l'Associació Jutges per la Democràcia, va fer un  repàs exhaustiu de la normativa que garanteix la plena legalitat de l’exercici del dret de petició, a la legislació internacional, a la Constitució espanyola i a l’Estatut.

En Santiago Vidal va pronosticar que després de l’estratègia de la por, abans de final d’any, l’Estat espanyol aplicarà l’estratègia de la pastanaga fent promeses i concessions. Va deixar ben clar que no ens hem de refiar dels qui incompleixen sistemàticament els pactes. També ens va recordar que si tothom es mobilitza, quan es faci la consulta podem aconseguir que el 63 % dels vots que  emeti el 70% del cens siguin favorables a la creació de l’estat propi.
Diumenges 7, 14, 21 i 28 de juliol

Més de dos-cents ciutadans d’Arenys de Munt han dipositat les seves sol·licituds vot a les urnes que la Territorial de l’ANC d’Arenys de Munt ha posat a la seva disposició, a plaça, cada diumenge de juliol, des de les onze fins a les dues del migdia.


Agraïments

La Territorial d’ Arenys de Munt de l’Assemblea Nacional Catalana envia el seu agraïment a totes les persones que han col·laborat a la presentació de “Signa un vot per la Independència” i a fer possible la conferència sobre la legalitat del dret de petició. També fa arribar el seu agraïment a tots els qui han assistit a aquests dos actes.

Informació complementària
El Tractat dels Pirineus (o Pau dels Pirineus) va ser signat el 7 de novembre del 1659, pels representants de Felip IV de Castella i III d'Aragó, Luis de Haro i Pedro Coloma, i els de Lluís XIV de França, Cardenal Mazzarino i Hugues de Lionne, a l'illa dels Faisans. Una de les conseqüències d'aquest tractat va ser la cessió a França dels territoris de la Catalunya del Nord (el Rosselló, el Conflent, el Vallespir, mitja Cerdanya i el Capcir), que han romàs sota domini francès des d'aleshores.   

El Tractat d'Utrecht és un tractat de pau signat a Utrecht (Països Baixos) l'11 d'abril de 1713, entre el Regne de la Gran Bretanya i el Regne de Portugal per una part i França i Espanya per l'altra. Les conseqüència d’aquest tractat va ser que els catalans es van quedar sols a la guerra contra Felip V.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada